Anttola 2009

Vuoden 2009 leiri pidettiin leiri 2.-9.6.2009 Anttolan yhtenäiskoululla. Leirillä oli n. 80 osallistujaa ja kuusi eri kansallisuutta. Juttuja tehtiin kaikissa medioissa monella kielellä ja kolmantena päivänä keksittiin lähettää ryhmätekstareita kohdennettuna oikean kielisenä.

Leiripaikka oli muuten hyvä, paitsi telttapaikkojen suhteen, nurmikkoa oli vaan nimeksi. Leirin toiminta saatiin hauskasti ”mutterin” ympärille: keskellä oli info ja ympärillä luokissa kiska, lehti, video, radio ja podcast. Ruokaa tehtiin sekä opetuskeittiössä sekä ulkokeittiössä paellapannulla. Kesäinen ulkona syöminen jäi vähän vähemmälle ankeiden ilmojen vuoksi. Tuulesta ja sateesta kärsi ihmisten lisäksi myös lukuisat teltat ja kamppeet, joita on kuivateltu sitten sisällä.

Lehti tehtiin omilla Linux-koneilla ja taitettiin Scribuksella. Lehdessä oli myös kaksi videotykkiä, joka helpotti taittamista ja sen seuraamista. Lehti siirrettiin pdf:nä nettiin.

Video katsottiin vanhaan tapaan koko leirin voimin klo 22 heti pinssien jaon jälkeen.

Leirillä tehtiin myös sosiaalisen median tutkimusta. HIIT:in tutkijat kuvasivat, haastattelivat ja tutkivat sekä leiriläisten sosiaalisia suhteita livenä että facebookin ja kännykän käyttöä leirillä. Tuloksia odotellaan!

Tunnelma leirillä oli tuttuun tapaan kaaosmainen, iloinen, lupsakka ja herkullinen.