Ruoka

Viestintäleireillä leiriläiset valmistavat ruoan itse. Kultsin (ohjaajan) avustuksella ruokaryhmä:

1. suunnittelee päivän ruoat
2. tilaa tarvittavat aineet kaupasta
3. valmistaa ruoan
4. tarjoilee ruoan
5. huolehtii loppusiivouksesta

Keskeisiä periaatteita ryokaryhmän toiminnassa:

Kaikkien ryhmäläisten osallistuminen mahdollisuuksiensa mukaan sekä kaikkien leiriläisten tarpeiden huomioiminen.

Aikuiset avustavat siinä, että leiriläisten erikoisruokavaliot ja allergiat huomioidaan. Ruokaryhmä huolehtii siitä, että myös eettisistä tms syistä erikoisruokavaliota noudattaville on tarjolla ravitsevaa ruokaa.

Raaka-aineiden hankinnassa pyritään suosimaan paikallisten tuottajien tuotteita, luomuraaka-aineita ja muutenkin noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita. Ruoka valmistetaan itse raaka-aineista, einestuotteita vältetään.

Pizzat, hampurilaiset, tortillat ja pastaruoat ovat aina ensin mielessä mutta leirin aikana tehdään yhtä ruokaa vain kerran joten uusiakin ideoita tarvitaan.

Ruoan valmistaminen yhdessä on hauskaa ja palkitsevaa. Siitä saa myös välitöntä palautetta leiriläisiltä.

Ruokaryhmä tekee ruokalistat vuoroaan edeltävänä iltana, jotta ruokalista ehtii aamuksi leirin lehteen, Tietotuuttiin. Päätökset ruokalistasta tehdään luovilla ongelmaratkaisumenetelmillä. Tilaukset tehdään sopimustoimittajille sovitulla tavalla tekstiviesteinä, tai sähköpostina.

Kioski

Kaikki ruokaryhmäläiset saavat pitää vuorollaan kioskia. Ensin käydään yhdessä kaupassa, missä leiriläiset saavat päättää mitä he haluavat kioskissa myydä. Ryhmäläiset hinnoittelevat tuotteet itse. Kioski myy myös itse tekemiään herkkuja leirin omalla rahalla, lecuilla. Lisää tietoa leirin omasta rahasta eli lecuista voit lukea inforyhmän sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.