Ruoka ja kioski

Viestintäleireillä leiriläiset valmistavat ruoan itse. Kultsin (ohjaajan) avustuksella ruokaryhmä:

1. suunnittelee päivän ruoat
2. tilaa tarvittavat aineet kaupasta
3. valmistaa ruoan
4. tarjoilee ruoan
5. huolehtii loppusiivouksesta

Keskeisiä periaatteita ruokaryhmän toiminnassa:

Kaikkien ryhmäläisten osallistuminen mahdollisuuksiensa mukaan, sekä kaikkien leiriläisten tarpeiden huomioiminen.

Aikuiset avustavat siinä, että leiriläisten erikoisruokavaliot ja allergiat huomioidaan. Ruokaryhmä huolehtii siitä, että myös eettisistä tai muista syistä erikoisruokavaliota noudattaville on tarjolla ravitsevaa ruokaa.

Raaka-aineiden hankinnassa pyritään suosimaan paikallisten tuottajien tuotteita ja luomuraaka-aineita. Muutenkin pyritään noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita. Ruoka valmistetaan itse raaka-aineista, ja einestuotteita vältetään.

Ruoan valmistaminen yhdessä on hauskaa ja palkitsevaa. Siitä saa myös välitöntä palautetta leiriläisiltä.

Ruokaryhmä tekee ruokalistat vuoroaan edeltävänä iltana. Päätökset ruokalistasta tehdään luovilla ongelmaratkaisumenetelmillä. 

Kioski

Kaikki ruokaryhmäläiset saavat pitää vuorollaan kioskia. Ensin käydään yhdessä kaupassa, missä leiriläiset saavat päättää mitä he haluavat kioskissa myydä. Ryhmäläiset hinnoittelevat tuotteet itse. Kioski myy myös itse tekemiään herkkuja leirin omalla rahalla, lecuilla. Lisää tietoa leirin omasta rahasta eli lecuista voit lukea inforyhmän sivulta.