Video

Katso leireillä tehdyt videot sivulta ViekasTV

Videoryhmän tarkoitus on tutustuttaa leiriläisille käytännössä, kuinka tehdään elokuvia ja muita ohjelmia, joita voidaan esittää televisiosta. Ryhmä itse, kultsin (ohjaajan) avustuksella suunnittelee, kuvaa ja editoi tuotoksena. Illalla kaikki leiriläiset kokoontuvat yhteen katsomaan videoryhmän valmistaman videon.

Toimeen kannattaa ryhtyä ajoissa, mielellään jo aamusta sillä melkein aina kiire yllättää tekijät. Aluksi ryhmä jaetaan kahtia ja toinen puolisko ns. fiktioryhmä tekee lyhyen koko illan elokuvan ja toinen ns. faktaryhmä toimittaa asiohjelman/ohjelmia. Mitään valmiita aiheita ei ole joten ryhmä saa kultsin avustuksella suunnitella videon. Kultsit auttavat muutenkin aina, kun ilmenee joitakin ongelmia. Täytyy myös muistaa, että videon tulee olla tehty hyvän maun rajoissa eli oma harkinta mukaan, että kannattaako aivan kaikkea sisällyttää videoon. Tämän jälkeen ryhmät alkavat suunnitella tulevaa tuotostaan.

Suunnitteluun kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa, jotta kuvausvaiheessa ei tulisi ylimääräisiä ongelmia. Kuvaamiseen käytetään digitaalista videokameraa. Kun kaikki tarvittava materiaali on kuvattu, alkaa editointi. Se vie usein suuren osan ajasta ja on melko vaativaa. Onneksi kaikille kultseille ja monelle leiriläisellekin on editointi ennestään tuttua (esim. koulusta tai vaikka edellisiltä viestintäleireiltä). Nykyään editointi tapahtuu pääsäännöllisesti tietokoneilla jonkin editointiohjelman avaulla (esim. iMoviella).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.