Videoryhmä

Katso leireillä tehdyt videot löydät sivulta ViekasTV.

Videoryhmän tarkoitus on tutustuttaa leiriläiset siihen, miten tehdään elokuvia ja muita ohjelmia, joita voidaan esittää televisiossa. Ryhmä itse, kultsin (ohjaajan) avustuksella, suunnittelee, kuvaa ja editoi tuotoksensa. Illalla kaikki leiriläiset kokoontuvat yhteen katsomaan videoryhmän tekemät videot.

Toimeen kannattaa ryhtyä ajoissa, mielellään jo aamusta, sillä melkein aina kiire yllättää tekijät. Mitään valmiita aiheita ei ole, joten ryhmä saa kultsin avustuksella suunnitella videon itse. Kultsit auttavat aina, kun ilmenee joitakin ongelmia. Täytyy myös muistaa, että videon tulee olla tehty hyvän maun rajoissa. 

Suunnitteluun kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa, jotta kuvausvaiheessa ei tulisi ylimääräisiä ongelmia. Kuvaamiseen käytetään digitaalista videokameraa tai puhelinta. Kun kaikki tarvittava materiaali on kuvattu, alkaa editointi. Se vie usein suuren osan ajasta ja on melko vaativaa. Onneksi kaikille kultseille ja monelle leiriläisellekin on editointi ennestään tuttua (esimerkiksi koulusta tai vaikka edellisiltä viestintäleireiltä).