Mitä inforyhmä tekee?

Poika tietokoneen ääressä.

Inforyhmä huolehtii leirin sisäisestä ja ulkoisesta tiedottamisesta sekä käytännön järjestelyistä. Lisäksi inforyhmä hoitaa leirin kioskia, jossa osan ostoksista voi maksaa leirin omalla rahalla: leculla. Info ylläpitää lecupankkia.

Tiedottaminen

• Infoon voi soittaa ympäri vuorokauden. Päivisin puhelimeen vastaavat inforyhmäläiset, öisin yövahti.
• Kun ruokaryhmä on saanut ruoan valmiiksi, inforyhmän tehtävänä on ilmoittaa siitä kaikille leiriläisille. Nykyään viesti kulkee parhaiten ryhmätekstiviestillä ja Whatsapissa.
• Inforyhmä voi päivittää Viekkaan Instagram-tiliä, jotta leiriläisten vanhemmat ja muut etäleiriläiset saavat olla mukana leirin tapahtumissa.
• Kun poistuu leirialueelta, siitä ilmoitetaan infoon, missä tieto kirjataan leirilokiin.

Käytännön järjestelyt

Inforyhmä tekee telttakartan, jonka mukaan jaetaan Tietotuutit. Inforyhmä tekee myös lehtien tilauslistan ja osoitetarrat. Sen lisäksi info lainaa tavaroita, kuten kyniä, paperia, liimaa, klemmareita ja vilttejä. Infossa sijaitsee myös leirin ensiapupiste.

Lecupankki ja pistekone

Leireillä saa pisteitä ja pisteillä leirirahaa – lecuja – tekemällä erilaisia asioita siivouksesta sivistyneeseen keskusteluun. Jokainen merkitsee itse pisteet infon pistekoneelle.

Info määrittelee tehtävät, joista saa pisteitä. Niitä saa esimerkiksi lattioiden lakaisusta, roskien keruusta ja vessojen siivouksesta: lakaisu 5 pistettä, vessan siivous 50 pistettä jne.

Info jakaa ensimmäisenä päivänä myös kansalaispalkan, esimerkiksi 10 lecua, jotta lecutoiminta lähtisi pyörimään heti.

Ylimääräiset lecut jätetään pistetiedoston yhteydessä olevaan lecupankkiin. Pankissa on aina luettavissa lecusaldo.

Lecuilla voi ostaa leirin kioskista ruokaryhmän itse valmistamia leivonnaisia tai vaikka jäätelösoodaa.