Lehtiryhmä

Kesäleireillä tehdyt tietotuutit  viekas.fi/tietotuutti

Lehtiryhmä eli toimitus tekee päivittäin leirin lehden, Tietotuutin, jossa on juttuja laidasta laitaan sekä leiripaikkakunnalta että leiriltä. Ryhmä pitää aamulla ideointikokouksen, jossa mietitään yhdessä juttujen aiheita ja tekijöitä. Aamupalaverissa suunnitellaan mitkä jutut tulevat millekin sivuille. Samalla päätetään montako sivua lehdessä on ja kuka lataa lehden illalla internettiin.

Lehti käsittelee niitä asioita joista ryhmän jäsenet haluavat kirjoittaa. Jos joku ei halua kirjoittaa, voi ottaa kuvia, piirtää, tehdä sarjakuvia tms. Sopivia jutunaiheita löytyy sekä leiriltä että paikkakunnalta, omista harrastuksista tai ajankohtaisista asioista.

Juttuja on kirjoitettu leirimuodista, tekniikan uusimmista saloista, paikallisten haastatteluja, ulkomaanuutisia ja kaikkea siltä väliltä. Kultsit auttavat toteuttamaan ideoita ja opastavat välineiden ja ohjelmien käytössä.

Kaikki taittavat omat juttunsa. Kultsit varmistavat, että jokaisen toimittajan juttu päätyy lehteen, sitten se kopioidaan ja niitataan yhdessä. Lehtiä kopioidaan aina parikymmentä enemmän kun on leiriläisiä, niin että niitä riittä infoon ja aamiaispöytään, naapureille ja vierailijoille. Leiriläisten lehtiin liimataan nimilaput.

Kun lehti on valmis, se jaetaan jokaiselle leiriläiselle telttaan lehtiryhmän tekemän telttakartan pohjalta. Lisäksi se siirretään internettiin kaikkien ihasteltavaksi ja yksi kappale lehtiä täytyy arkistoida infossa olevaan kansioon jälkipolvien ihasteltavaksi!

Aamulla lehteä luetaan kaikkialla leirillä ja ryhmäläisistä on tietysti hauska saada kommentteja lehdestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.