Lehtiryhmä

Kesäleireillä tehdyt tietotuutit  viekas.fi/tietotuutti

Lehtiryhmä, eli toimitus, tekee päivittäin leirin lehden, Tietotuutin. Lehdessä on juttuja laidasta laitaan sekä leiripaikkakunnalta että leiriltä. Ryhmä pitää aamulla ideointikokouksen, jossa mietitään yhdessä juttujen aiheita ja tekijöitä. Aamupalaverissa suunnitellaan, mitkä jutut tulevat millekin sivuille. Samalla päätetään montako sivua lehdessä on ja kuka lataa lehden illalla nettiin.

Lehti käsittelee niitä asioita, joista ryhmän jäsenet haluavat kirjoittaa. Jos joku ei halua kirjoittaa, voi ottaa kuvia, piirtää, tai vaikka tehdä sarjakuvia. Sopivia jutunaiheita löytyy sekä leiriltä että paikkakunnalta, omista harrastuksista tai ajankohtaisista asioista.

Juttuja on kirjoitettu leirimuodista, tekniikan uusimmista saloista, paikallisten haastatteluja, ulkomaanuutisia ja kaikkea siltä väliltä. Kultsit (ohjaajat) auttavat toteuttamaan ideoita ja opastavat välineiden ja ohjelmien käytössä.

Kaikki taittavat omat juttunsa. Kultsit varmistavat, että jokaisen toimittajan juttu päätyy lehteen, sitten se tulostetaan ja kopioidaan yhdessä. Lehtiä kopioidaan aina parikymmentä enemmän kuin on leiriläisiä, niin että niitä riittää infoon ja aamiaispöytään, naapureille ja vierailijoille. Leiriläisten lehtiin liimataan nimilaput.

Kun lehti on valmis, se jaetaan jokaiselle leiriläiselle telttaan lehtiryhmän tekemän telttakartan pohjalta. Lisäksi se siirretään nettiin kaikkien ihasteltavaksi. Yksi lehti täytyy arkistoida infossa olevaan kansioon jälkipolvien iloksi!

Aamulla lehteä luetaan kaikkialla leirillä, ja ryhmäläisistä on hauska saada kommentteja lehdestä.