1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

IMAGE imgs/tt260601.gif

RUOKATUUTTI

Sitruunalumi

2 Sitruunaa
200g Tomusokeria
3 Munanvalkuyaista

Munanvalkuaiset vatkataankovaksi vaahdoksi jajoukkoonsekoitetaanvähitellen sokeri, sitruunain raastettu keltainen kuori sekä niiden mehu.Vatkaamistajatketaan, kunnes seostule kuohkeaksi,valkoiseksija samalla kiinteäksi.Sitruunalumi l adotaan lasiastiaankorkeaksiröykkiöksi

Maustelumi

Vettä
Suolaa
Raastettua ja kuivattua Chiliä

Höyrystä vesiputkenkauttapakastimessa olevaanumpinaiseenastiaan.Anna härmistyä.
LIsää mausteita porvoon mitalla.

Tarjoillaanvihreitä lasiastioista

Kalakohokas

1 kg Yyhtä hyvää kalaa 1 dl Vehnäjauhoja 1/2 Litraa maitoa
2 Munaa

2 rkl voita
Suolaa
Valkopippuria

Kala puhdistetaan, selkäranka ja ruodot poistetaan mahdollisimmantarkkaan. Sitten hakataankalahienoksi,mutt´eikuitenkaanjauheta sitä.Voijavehnäjauhotkiehautetaan, maitolisätäänvähitellenjaseossaakiehuanoin10minuuttia,jonkajälkeen se jäähdytetään.Jäähtyneeseenseokseenlisätäänvatkatutmunanruskuaisset,hienonnettu kalajamausteetsekäviimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatutvalkuaiset. Vuoka voidellaanja seos kaadetaansiihen. Korppujauhoja ripotellaan pinnalle ja kohokas pistetään uuniin paistumaan noin yhdeksitunniksi.

18

TIETOTUUTTI KE 26/06/98