Lehti

Tietotuutit kesäleiriltä 2014  http://viekas.fi/tietotuutit/2014/

Lehtiryhmä eli toimitus tekee päivittäin leirin lehden, Tietotuutin, jossa on juttuja laidasta laitaan sekä leiripaikkakunnalta että leiriltä. Ryhmä pitää aamulla ideointikokouksen, jossa mietitään yhdessä juttujen aiheita ja tekijöitä. Aamupalaverissa suunnitellaan mitkä jutut tulevat millekin sivuille. Samalla päätetään montako sivua lehdessä on.

Lehti käsittelee niitä asioita joista ryhmän jäsenet haluavat kirjoittaa. Jos joku ei halua kirjoittaa, voi ottaa kuvia, piirtää, tehdä sarjakuvia tms. Sopivia jutunaiheita löytyy sekä leiriltä että paikkakunnalta, omista harrastuksista tai ajankohtaisista asioista.

Juttuja on kirjoitettu leirimuodista ja tekniikan uusimpiin saloihin, paikallisten haastatteluja ja ulkomaanuutisia ja kaikkea siltä väliltä.Kultsit auttavat toteuttamaan ideoita ja opastavat välineiden ja ohjelmien käytössä.

Kaikki voivat taitaa omat juttunsa ja kultsit huolehtivat lehden kokoamisesta, sitten se kopioidaan ja niitataan yhdessä. Lehti jaetaan jokaiselle leiriläiselle sen valmistuttua. Aamun lehteä luetaan kaikkialla leirillä ja ryhmäläisistä on tietysti hauska saada kommentteja lehdestä.

Lehti kopioidaan jokaiselle leiriläiselle ja lehtiin liimataan nimilaput. Lehtiä kopioidaan aina parikymmentä ylimääräistä, niin että niitä riittää infoon ja aamiaispöytään, naapureille ja vierailijoille. Lehden valmistuttua illalla se pitää vielä siirtää Internettiin kaikkien ihasteltavaksi. Jo aamukokouksessa kannatta sopia siihen vastuuhenkilö. Apua saa resursseilta.

Yksi kappale lehtiä täytyy arkistoida infossa olevaan kansioon jälkipolvien ihasteltavaksi!